Autor: 021.rs

Novi Sad
24.07.2017.
09:56 > 10:14
Srpska napredna stranka saopštila je da je ostvarila apsolutnu pobedu na jučerašnjim izborima za organe u 13 mesnih zajednica u Novom Sadu.
  • nije normalno

    29.07.2017 20:26
    Pod kakvim uslovima se održavaju izbori na svim nivoima, vidi se iz izbornih rezultata. Do sada je nezapamćeno da jedna stranka apsolutno drži vlast od Republike do Mesnih zajednica.
    Nameće se zaključak da je država u diktaturi jedne stranke i da smo se vratili na jednostranački sistem koji su imale komunističke zemlje a danas nedemokratske zemlje sa jednim autoritativnim vođom.
  • LELA STANIC

    27.07.2017 14:43
    ponizen
    Mnogo radim i mnogo sam radio na koristi i za SNS. Onda sam dosao do toga da umesto da napredujem u stranačkoj hijerarhiji meni za šefa dolazi Božić koji je bio drugi na Bokanovoj listi. Onda se pitam ima li smisla da se trošim i podržavam interesne grupe koje nemaju ideologiju. Božiću je važno da mu je gradonačelnik prijatelj i nije važno za koga je radio i za koga će sutra raditi.Tako će SNS sam sebe srušiti.
  • NS2021

    26.07.2017 13:02
    Nikad lepše

    Niko ozbiljan i iole obrazovan ne bi se ponosio ovakvim izbornim rezultatom. Samo treba pogledati na šta nam liči grad. Seoski vašar nekulture i neukusa, Kakva vlast takav i grad. Izlazak na glasanje samo bi dao legitimitet ovim i svim ostalim izborima SNS-diktatorskog režima. Treba sačekati i oni će sami sebe uništiti. Kolač je isti a njih je sve više, a pohlepa sve veća.
  • :)

    26.07.2017 08:36
    @Kiša
    "Nezadovoljstvo sopstvenim neuspesima ne treba da bude razlog da se apsolutno sve kritikuje. Na ovom sajtu samo negativne komentare mozes procitati. To pisu oni veciti namcori kojima svi i sve smeta a ni u sta se ne razumeju!
    Ali, sve je unapred sumnjivo, namesteno, neregularno... nemam objasnjenje ovog fenomena..."

    То је зато, јер коментаре пишу грађани, којима смета овај СНС накарадни систем, а не приучени ботови по наредби.
  • Zare

    25.07.2017 20:08
    Da je SNS iole normalna stranka i politička organizacija ovakvi izborni rezltati smatrani bi apsolutno nenormalnim i pozvali sve stranke, političke organizacije i gradjane na konsultacije. da se održe novi izbori. Cilj svakih izbora je da se stekne što realnija slika volje gradjana i to je posebno važno na lokalnom nivou. Ovakvi nenormalni rezultati jednostavno dezavuišu celokupni demokratski sistem i čine izbore besmislenim. Stranka koja misli da se na ovaj način može održavati na vlasti beskonačno dugo pašće sa vlasti brzo i uz veliki tresak. Ja lično to ne želim jer smatram da bi trebalo da se demokratski sitem mora održavati stabilnim na svim nivoima ali se bojim da to neće moći i da će SNS zbog ovakvog načina vladanja čim padne sa vlasti biti dezintegrisana do neprepoznavanja.
  • daaa

    25.07.2017 09:44
    daa
    videli smo na predsednickim izborima kako ste po bedili....po delovima grada pukli ko ploce a dobili po selima okolo....ovo sto ste napravili je smejurija i dzaba se slihtate vucicu gospodo gradski funkcioneri kada vas u sustini novosadjani ne podrzavaju
  • OSNIVAC SNS

    25.07.2017 07:07
    ISTINA
    Dobro dobismo i onoliko glasova u CENTRU 2 pored onog kordinatora,dojucerasnjeg Bokanovog prvog strucnjaka za procente ,,, SRAMOTA STA PRIMAMO ,,,
  • A izlaznost

    24.07.2017 21:55
    ?!
    Apsolutno smesno i nebitno..za sta je MZ nadlezna?! Osim da zataskava akutne probleme gradjana da ne "sekiraju" nadlezne.. jaoo.. nema se para... jaoo.. ne moze se tu nista... ah... fuj fuj i fuj
  • Сремац

    24.07.2017 21:39
    ЦИРКУС
    Циркус ! Cirkus ! Cirkusz ! Circ ! Isekisi ! Zirkus ! Цирк...
  • ntn

    24.07.2017 21:23
    Neko je dobio packe
    Pa uporno ĆUTI! Nigde podataka o izlaznosti??? To postalo veća tajna od ugovora Fijata sa VRS!
  • Salamander

    24.07.2017 19:18
    Ako ne mozes da im se suprot-
    Stavis, onda im se pridruzi.
    Hajmo SVI u SNS kao nekada u KP
    Pa da svi dizemo kredite svi kupimo diplome svi poglupavimo i da zbir iq vec jednom postane "0"
  • gradjanin

    24.07.2017 19:09
    normalno
    Dal je normalno da u 21 veku bilo gde osim u Severnoj koreji, na bilo kojim izborima za bilo sta neko odnese apsolutnu pobedu? Meni nije, kanda mnogima jeste.
  • Limanko

    24.07.2017 18:19
    @Perica
    Te klupe o kojima nepismeno govorite tražimo tri pune godine! Savet Mesne zajednice Boško Buha nije mogao da nam pomogne, pa smo se sami organizovali i krenuli sa pozivima ka resornoj Gradskoj upravi! Tek nakon direktnih poziva i prozivki, klupe su stigle! Dakle, Savet Mesne zajednice stari ili ovaj nazovi novi, nema od njih pomoći. Građani moraju vršiti direktan pritisak na Skupštinu Grada i resorna JP, to donosi rezultat! Savet Mesne zajednice je samo volontersko savetodavno telo, mazanje očiju narodu i jedna velika šarena laža!
  • Izbirač

    24.07.2017 16:13
    @Kiša
    Za ostale tekstove ne mogu reći, ali kod ove teme znam, do detalja. Sve je pakovano u korist vladajuće stranke. Bruka!
  • Perica

    24.07.2017 16:06
    ######
    Bogami u Malom Parkiću mz BBuhe niklo 6 klupa i dve korpe!
    Neznam koje,dali Grad ili Mesna ali je lepo videti.Kažu Mesnaa nema Para!?
    Kako god,Još kada OPRAVE FONTANU OVIH DANA (ne treba muzika)bitiće milina!
    ONI PROŠLI je SKINULI sa VODOVODA! Uz Prisustvo tri SVEDOKA! Da,da...
    Kažu,STAVIĆE joj PUNPU za KRUŽNI TOK !
    Oni će SIGURNO ISPRAVITI GREŠKU Predhodnih VLASTI...
  • Limanac

    24.07.2017 15:46
    Informisan
    Na Limanu 4 u mesnoj zajednici je bio zalepljen izvod iz sl.lista, svi kandidati imenom i prezimenom, (varioci, frizeri, radnici i par "intelektualaca", verovatno kupljene diplome po obicaju Samo Napravi Sendvic), bez oznaka partijske pripadnosti, ja licno mislim da su SVI generalno u Samo Napravi Sendvic. Naravno nisam bio da glasam posto sam uklavirio da je to samo za pripadnike vise fasistoidne rase a ja njima ne pripadam, toliko o izborima. Zivela Vojvodinha bez tih hohstaplera i bitangi.
  • Kiša

    24.07.2017 15:21
    Preskordicija
    Nezadovoljstvo sopstvenim neuspesima ne treba da bude razlog da se apsolutno sve kritikuje. Na ovom sajtu samo negativne komentare mozes procitati. To pisu oni veciti namcori kojima svi i sve smeta a ni u sta se ne razumeju!
    Ali, sve je unapred sumnjivo, namesteno, neregularno... nemam objasnjenje ovog fenomena...
  • Komentator

    24.07.2017 14:42
    A gde je pečat?
    Gde su plakati kao informacija o izborima? Skupština grada Novog Sada je dužna da ih štampa, na svaki ulaz se moraju postaviti. Uvek bilo. Zašto duplo više neophodnih glasova za kandidaturu? Zašto formiranje liste kandidata po vremenu predaje kandidature? Decenijama bilo po azbučnom redu... Sram vas bilo!
  • xx

    24.07.2017 14:27
    Odakle zutima za sendvice?Imate ogavnije botove od naprednjaka...
  • AleVa

    24.07.2017 14:21
    za ev/genija
    Da li vi komsija citate lokalne novine, portale, evo bas ovaj je imao nekoliko vesti na ovu temu tako da vam je propao pokusaj da ste Kostunica. Pozivi za ove izbore ne postoje, cim vas nisu zvali kao simpatizera SNS znaci da ste na drugoj strani koja je ove bojkotovala tj na letovanju su tj ne zanima ih. Na oglasnoj tabli MZ imate odluku skupstine grada o raspisivanju izbora tako da do MZ niste ni bili.
    Toliko.
  • đokica

    24.07.2017 14:10
    A SADA NA POSAO,MZ BOŠKO BUHA
    Da se Pod hitno opravi FONTANA u malom dvorištu!
    Obećali ste! JEDNO GLASNO!
    A i kako bi bilo Drugaćije!
    Fontana se pretvara u smetlište,
    BRUKATE SAMI SEBE!
    SNSovci! Gledajte da ne prođe OVO Leto!
  • evgenije

    24.07.2017 13:50
    Za ove izbore nisam znao. Nikakvo obaveštenje u poštanskom sandučetu nije bilo a ni na samoj zgradi mesne zajednice, koja mi je u komšiluku i pored koje prođem barem 2-3 puta dnevno, nije bilo plakata/obaveštenja da će nekakvih izbora biti. Za ove izbore sam saznao tek sinoć oko devet kada sam se vraćao kući. Pita me komšija da li sam glasao a ja ga u čudu gledam i pitam gde i šta se glasalo. Pa u mesnoj zajednici kaže on i onda se onako ku*vanjski nasmeje i kaže mi "pa mene su moji zvali telefonom oko 17h da izađem i da glasam". Znam da je lik simpatizer SNS pa nisam ni morao da ga pitam koji su to njegovi koji su ga zvali. Inače, sećam se vremena Slobidana Miloševića i izbora za mesnu zajednicu u kojoj živim. Tada je na ulaznim vratima mesne zajednice bilo istaknuto obaveštenje da se izbori održavaju tada i tada a na svakoj petoj kući u ulici je na kapiji bilo zalepljeno isto obaveštenje kako bi svi koji žive u toj mesnoj zajednici bili obavešzeni o održavanju izbora. Čak je i na samim staklenim ulaznim vratima lokalne samoposluge bio istaknut plakat. Ovi kao namerno da su krili da će biti izbora za mesnu zajednicu kako bi izašli samo njihovi glasači koje su zivkali telefonima.
  • ĆČŠ

    24.07.2017 13:48
    ćčš
    Evo dogovora, da SNS uvek drži mesne zajednice. Moze? MEsne zajednice su samo trosenje vremena i para. Nicemu ne služe.
  • S3PO

    24.07.2017 13:35
    Brojanje
    @N.N Lice
    "...na nekim mestima se brojalo i po 3 puta..."
    Koliko puta bi brojali da je bilo konkurencije...?!?
  • pejda

    24.07.2017 13:30
    izbori
    Neka im je na čast strah pretnje ucene
  • agronom

    24.07.2017 13:28
    sve je skoro isto
    Isto tako su se i demokrate hvalile koliko su mesta osvajale po Mesnim zajednicama pre par godina. Znamo kako su završili isto tako će završiti i SNS. Nažalost po nas i mi smo otišli dođavola i sa jednima i drugima. Kako i zašto? To je već za neku ozbiljnu studiju.
    Poz
  • Slučajnost?

    24.07.2017 13:25
    Sećam se još jedne takve situacije. Enver Hodža je u Albaniji imao 100% izašlih i 100% glasova.
  • Jovan

    24.07.2017 13:19
    Cega se pametan stidi.....
    Evo samo nekoliko stihova V.Petkovica Disa napisanih pre stotinak godina ("Nasi dani') pa neka svako proceni da li se nesto promenilo na bolje

    Razvilo se crno vreme opadanja,
    Nabujao sljam i razvrat i poroci,
    Podig'o se truli zadah propadanja,
    Umrli su svi heroji i proroci,
    Razvilo se crno vreme opadanja.
    ...
    Sviju mudrost rastocismo na izbore,
    Svoju hrabrost na podvale i obede,
    Buducnosti zatrovasmo sve izvore,
    A poraze proglasismo za pobede,
    Svoju mudrost rastocismo na izbore..
    ..
    Od pandura stvorili smo velikase
    Dostojanstva podelise idioti,
    Lopovi nam izradjuju bogatase,
    Mracne duse nazvase se patrioti,
    Od pandura stvorili smo bogatase.
    ...
  • DonJuan

    24.07.2017 12:55
    Hoce sad konacno prestati da se vade na bivsu vlast, jer nista u gradu i drzavi ne funkcionise, ili treba jos 6 godina apsolutne vlasti da im damo?
  • samo gledam

    24.07.2017 12:48
    Kao onomad SKJ ...
  • realista

    24.07.2017 12:45
    mnogo je zasluznih...
    - Za ovakvu pobedu SNS-a u Novom Sadu ubedljivo najveće zasluge imaju B Pajtić i B Tadić odn. vojvođanski DS i njihova 15-to godišnja "vlast" u Vojvodini.
    - Naravno, i odano i dobro organizovano članstvo SNS-a u NS-u :)))
  • Badza

    24.07.2017 12:27
    Liman 2
    Protekle 4 godine nista nisu uradili na Limanu 2, nece ni naredne 4...SLJAM...DNO DNA...Kuda ovo ludilo vodi?
  • Mile

    24.07.2017 12:21
    Nisam glasao jer me nije niko pozivao na glasanje, nisam bio obavešten ni preko Informera ni preko Pinka (svi kanali)... a ni preko drugih medija niti preko pošte. Jes da sam viđao crne zatamnjene džipove i limuzine al ih nisam povezivao ni sa kakvim izborima. I tako propade mi glas.
  • SPS-ovac

    24.07.2017 12:03
    Zajedno sa SPS
    Neistina. To mogu samo oni tako da slazu.
    U vecini mesnih zajednica su na izbore izasli zajedno sa SPS-om.
  • Knight

    24.07.2017 11:44
    hahaha... ne verujem.
  • mile

    24.07.2017 11:32
    odlicno !!
    kad se kampanja ovako dobro odradi , uspeh ne moze da izostane !dobro , nije bilo konkurencije a i kad je bilo , lepo smo ih ubedili da odustanu /bela kurina ..e, kad bi ovalo moglo na sledecim lokalnim izborima , ta gde bi nam bio kraj ?!al , kanda , taj san bas necemo doziveti .. a bilo bi bas lepo , kaj ne ??!!
  • N.N Lice

    24.07.2017 11:22
    Veoma lako je osvojila jer na ovim izborima je ucestvovali SNS i Radikali.
    I znalo se ko je ciji kandidat. A to sto opozicija je bila nesposobna da skupi dovoljno glasova da se uopste kandiduje govori da nemaju podrsku gradjana, barem ne dovoljnu.

    Glasanje je proteklo u najboljem redu, nema cak ni greske pri brojanju jer je brojano na nekim mestima i po 3 puta.
    Zbog DS stranke je Novi Sad i njegove mesne zajednice toliko propao. Do sada su radili samo minimalno a obecavali kule i gradove.
  • Neobavešteni

    24.07.2017 11:17
    Ja evo sad vidim da se glasalo u MZ kojoj pripadam, a gde su bili pozivi za glasanje?????
  • Neša

    24.07.2017 10:56
    Kako?
    Kako je SNS osvojila sve pozicije u MZ, kad pored imena kandidata nije pisala stranačka pripadnost?
    Ovde neko vara!!!
  • nsss

    24.07.2017 10:47
    nsss
    a sada krenite po kucama i obavezno sve clanove domacinstva uclanite u stranku...nemoj neko da je rekao da nece
  • Neko

    24.07.2017 10:39
    Da nije tužno bilo bi smešno - hvaliti se apsolutnom pobedom na izborima na kojima si jedini kandidat. Copy-paste Severne Koreje.

    Nego, čemu uopšte služe MZ kod nas ?
    Msm, nemaju svoje budžete i nemaju pravo odluke. Praktično njihove prostorije služe za održavanje izbora i neke slobodne aktivnosti kao što su kursevi heklanja, joge, merenje pritiska itd.
  • AleksandarNS

    24.07.2017 10:32
    Žute...dunje,trake...
    Kad stavljamo žute trake (naravno ne zbog DS-a)?

    Ovo je lakrdija...sada sam već ozbiljno zabrinut gde ovo vodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna